Kohustuslik toortoitumine!

toor

 

Kuulsid õigesti, palju küsimärke tekitab meie toitumisvallas see mida me täna tarbime, toitud mis on geneetiliselt muundatud ning töödeldud nagu valge suhkur, valge jahu, liigne sool ja piimatooted. Veel sajand tagasi olid sellised mured nagu allergiad, diabeet, südamehaigused ja kasvajad harva esinevad. Kuna sa oled see mida sa sööd siis suureks põhjuseks võiks nimetada toitmumist mis on viimasel sajandil teinud kannapöörde.

Võib öelda, et muistsel ajal kui inimkonnal suur muutus toimus, kus levima hakkas põllumajandus, kodustati loomi, tarbiti piima ja kasvatati teravilja. igasugune muutus võtab alati aega ja selleks, et meie organismid oleksid nõus loobuma toortoidust läheb ka aega. Tänapäevani on teraviljades leiduv gluteen ja piimas leiduv piimasuhkur laktoos ning piimavalk kaseiin ühed laialdasemaid talumatusi põhjustavad toiduained tänapäeva inimestel. Sellega seoses on paljud inimesed hakanud otsima väljapääsu. Heites pilgu ajast tagasi, sinna kus inimene sõigi vaid naturaalset ja orgaanilist mis oli talle geneetiliselt palju sobivam ning keha ja tervist toetavam. Sellest räägivad ka spetsialistid.

Öeldakse, et toortoitumine oli enne kõiki teisi toitumissuundi ehk see oligi inimese kõige esimene toit, veel enne seda kui ei kasutatud tuld ning inimene elas veel troopilises kliimas, kus kõik viljad olid aastaringselt küpsed ning kättesaadavad. Toortoitumine on tänapäeval vägagi populaarne ja kiiresti kulgev toitumissuund. On küllalt näiteid nendest kes tunnevad end suurepäraselt, vabaks saanud liigkilodest, kasvajatest või teistest tervislikest probleemidest ning parandanud oma sportlikke saavutusi.

Mida see toortoitlus üldse tähendab….

värkse
Toortaimetoitlase toidunimekrija kuuluvad puu ja aedviljad, umbrohi, maitsetaimed ja idanid. Kasulikud on samuti seemned, pähklid, külmutatud puuviljad ja aedviljad. Toortoitumises on välistatatud oad ja teraviljad, välja arvatud tatar.
Kõik toit mida pole soojendatud üle 42kraadi. Toit on alles hoidnud kõik oma vitamiinud, mineraalid ning ensüümid. Sellest tulenevalt on toortoit kõige toitaineterikkaim dieet. Vähe on neid inimesi kes täielikult toortoidul oleks, nii nimetatakse ka neid kes söövad natukene  küpsetatud toitu ka toortoitlasteks.

Kuigi rohkem on levinud toortaimetoitlus, võivad toortoitumise alla kuuluda ka loomse päritoluga toidud nagu toores liha, kala ja muna. Kuigi toores loomne toit ei ole inimese jaoks eriti isuäratav ning see on ka kiire roiskuma ning seal vohavad bakterid on inimorganismile üsna ohtlikud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga